Menekült családoknak zenélt a Budapesti Fesztiválzenekar

Fischer Iván. Fotó: Budapesti Fesztiválzenekar / FB

Magyarországon tartózkodó menekült családokat látott vendégül Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar október 22-i Kakaókoncertjén az együttes budapesti próbatermében - írja közleményében a BFZ PR-menedzsere. 

„Nagyon elszomorítottak az Őcsényben történtek. Az, hogy az emberek ennyire félnek, és ilyen gyűlölettel fordulnak az oda látogató szerencsétlen menekült családok felé. Ha közösen hallgatják meg a koncertet, csoda történhet. Évek óta azon dolgozom, hogy Magyarország jóhírét öregbítsem a világon, és nem szeretnék erről a célról lemondani”

- nyilatkozta nemrég Fischer Iván, a BFZ vezető-karmestere, aki őcsényi családokat és menekülteket is meghívott a szombati kakaókoncertre. 

Őcsényben helyiek megfenyegették azt a panziótulajdonost, aki felajánlotta menekült családoknak, hogy gyerekeik néhány napot náluk pihenhettek. Az ügyben a miniszterelnök az erőszakos őcsényiek oldalára állt. 

Az őcsényiek végül nem tudtak részt venni a BFZ-koncerten, két Afganisztánból érkezett család viszont elfogadta a zenekar meghívását. 

A BFZ nemrég tért haza hatállomásos európai turnéjáról. Fischer és zenészei  Amszterdam, Stuttgart, Antwerpen, Dortmund, Eindhoven és Párizs koncerttermeiben zenéltek. A koncertek szólistája a hétszeres Grammy-díjas Emanuel Ax volt.