Menekült családoknak zenélt a Budapesti Fesztiválzenekar

zene
2017 október 24., 07:32
comments 59
Fischer Iván
photo_camera Fischer Iván. Fotó: Budapesti Fesztiválzenekar / FB Fotó: Budapesti Fesztiválzenekar / FB

Magyarországon tartózkodó menekült családokat látott vendégül Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar október 22-i Kakaókoncertjén az együttes budapesti próbatermében - írja közleményében a BFZ PR-menedzsere. 

„Nagyon elszomorítottak az Őcsényben történtek. Az, hogy az emberek ennyire félnek, és ilyen gyűlölettel fordulnak az oda látogató szerencsétlen menekült családok felé. Ha közösen hallgatják meg a koncertet, csoda történhet. Évek óta azon dolgozom, hogy Magyarország jóhírét öregbítsem a világon, és nem szeretnék erről a célról lemondani”

- nyilatkozta nemrég Fischer Iván, a BFZ vezető-karmestere, aki őcsényi családokat és menekülteket is meghívott a szombati kakaókoncertre. 

link Forrás

Őcsényben helyiek megfenyegették azt a panziótulajdonost, aki felajánlotta menekült családoknak, hogy gyerekeik néhány napot náluk pihenhettek. Az ügyben a miniszterelnök az erőszakos őcsényiek oldalára állt. 

Az őcsényiek végül nem tudtak részt venni a BFZ-koncerten, két Afganisztánból érkezett család viszont elfogadta a zenekar meghívását. 

A BFZ nemrég tért haza hatállomásos európai turnéjáról. Fischer és zenészei  Amszterdam, Stuttgart, Antwerpen, Dortmund, Eindhoven és Párizs koncerttermeiben zenéltek. A koncertek szólistája a hétszeres Grammy-díjas Emanuel Ax volt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.