Stohl András: Marton úriember, nem történt erőszak, a főnökök máshol is halálra dugják a beosztottakat

bűnügy
2017 október 24., 14:09
photo_camera Fotó: 444

Stohl András, a már csak neten követhető Class FM Morning Show egyik műsorvezetője kedd reggel a Marton-ügyet tárgyalta meg a stúdióban, márpedig Stohlnál kevés kompetensebb ember van ebben a történetben, mert ő ismeri mindkét felet. Társa, Pataki Zita ezért is gondolja úgy, hogy ha valaki, ő képes igazságot tenni ebben a szövevényes ügyben. 

link Forrás

Pataki a beszélgetés elején ezzel együtt is siet leszögezni, hogy ő személy szerint a verebesi iskola követője: 

a jelenség a fontos, nem a személy, 

ő csak az illetővel intézné el face to face az ügyet, nem nevezné meg, tőle idegen ez a tempó. Stohl mély sóhajtással átveszi a szót és rendet rak a fejekben, beavat a szakma kulisszái mögé, segít emberközelbe hozni Marton Lászlót, aki egy közkedvelt, mindenki által tisztelt érdemes művész, isten bocsássa meg hogy ha ezt a Sárosi most hallja, de hát egy igazi úriember. Ettől még Stohl szerint elképzelhető, hogy a dolog úgy történt, ahogy a színésznő mondta.

"- Engem tudod hányan jelenthetnének fel szexuális zaklatásért? Hát neked állandóan megsimogatom a válladat, a hátadat, vagy a fenekedet is megfogtam már.
- És nem tartom zaklatásnak!"

Stohl felbátorodik: azt is el tudja képzelni, hogy Marton mint férfi, megkívánta Sárosdi, de nem mint főrendező vagy igazgató, csak megpróbált hozzá közeledni. Hogy úriemberi közeledésnek tekinthető az, hogy az autóban elővette a farkát és puszit kért rá, azt ma reggel hirtelen nem tudta megmondani. 

A színész ezek után a legelegánsabb eszközhöz nyúl, névtelen színésznőket és ismerősöket idézve segít megérteni a faszpuszilgatás hátterét: egy színésznő-barátnője a napokban például elmesélte, hogy 

"(...) az soha nem úgy megy, ahhoz kell egy nő is. Azt lehet mondani, hogy nem. Nem kell beülni az autóba, nyilván nem véletlenek azok a szituációk, amik kialakulnak. Itt nem történt erőszak." 

Az áldozathibáztatás után jön a kötelező mindenhol mindenkit egyébként is megkúr a főnök rész. 

"Azt hiszed egy Tescóban vagy egy hivatalban a főnök csapatépítőn nem dugja halálra a beosztottjait?"

Aztán jön a menetrendszerű puhítás - mert egyébként persze fontos probléma ez, de 20 éve miért nem volt elég vér a pucájában a 19 éves kezdő színésznő Sárosdi Lillának, hogy borítsa a bilit? Ez az egész felhajtás most, sóhajtozik a műsorvezető és a művész közösen, csak rombol, ez egy hadjárat, nem a problémáról beszélünk, mindenki csócsálja a koncot, senki nem foglalkozik szegény Marton tanár úrral. (Hét áldozat beszélt arról, hogyan zaklatta Marton László, a legutóbbi eset két éve történt.)

Ebből vajon hogy áll fel? 

- teszi fel a végső kérdést Stohl, és aztán lassan, de végül megnyugszik, és a stúdióban közösen arra biztat mindenkit, hogy ha fütyifogdosásra vagy egyéb turpisságra kerül sor, bátran jöjjenek vele elő, beszéljünk ezekről, fontos kérdésekről van szó. De lehetőleg holnap, és ne 20 év múlva. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.