Tarlós: Két külön árvízvédelmi projekt lesz

Az ATV Egyenes beszéd című műsorában volt vendég Tarlós István főpolgármester, aki többek között az alábbiakat mondta el:

  • A sajtó hetente megszólít filozófusokat, szociológusokat, nyugalmazott építészmérnököket és minden kis párt megszámlálhatatlanul sok aktivistáját a római-parti védművel kapcsolatban, de az elmúlt egy évben egyszer sem keresték meg a vízügyi igazgatóság illetékeseit vagy a Katasztrófavédelem vezetőit, hogy elmondhassák a véleményüket.
  • „Soha nem határoztam meg, hogy a parton hol gondolom megépíteni a védművet, csak abban foglaltam állást, hogy a Nánási úton, vagy a parton-e.”
  • Szeretné, hogy ez a vita most abbamaradjon, mert ennek semmi köze a védműhöz, csak a politikai kampányhoz, mivel több párt politikusa nyíltan bevallotta, hogy az aláírásgyűjtést az Orbán-kormány elleni fellépésnek tekintik.
  • Két projektként valósul meg az árvízvédelem: „Először levédjük az Aranyhegyi árkot és a Barát-patakot. A kettő együtt körülbelül 5 milliárd forintba kerül.”
  • Sem az ellenzék, „sem azok, akik pontatlan előadásokkal szórakoztatják a helyieket”, nem fogják tudni azt mondani, hogy ez a projekt nem indult el soha.
  • „Ennek a két nagy védműnek a megépítése eltart egy évig. Ha akarnak, akkor addig vitatkozzanak el.”

A római-parti mobilgát ügyének legutóbbi fejleménye az volt, hogy Tarlós István megakadályozta, hogy népszavazást lehessen tartani a mobilgátról, és miután a gyorsan összehívott Fővárosi Közgyűlésen a fideszes többség hirtelen visszavonta azt az áprilisi határozatát (amit megsemmisítene egy eredményes népszavazás), ugyanazzal a lendülettel egy másik számon megszavazta azt.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.