Tarlós: Két külön árvízvédelmi projekt lesz

2017 október 24., kedd 16:52
180

Az ATV Egyenes beszéd című műsorában volt vendég Tarlós István főpolgármester, aki többek között az alábbiakat mondta el:

  • A sajtó hetente megszólít filozófusokat, szociológusokat, nyugalmazott építészmérnököket és minden kis párt megszámlálhatatlanul sok aktivistáját a római-parti védművel kapcsolatban, de az elmúlt egy évben egyszer sem keresték meg a vízügyi igazgatóság illetékeseit vagy a Katasztrófavédelem vezetőit, hogy elmondhassák a véleményüket.
  • „Soha nem határoztam meg, hogy a parton hol gondolom megépíteni a védművet, csak abban foglaltam állást, hogy a Nánási úton, vagy a parton-e.”
  • Szeretné, hogy ez a vita most abbamaradjon, mert ennek semmi köze a védműhöz, csak a politikai kampányhoz, mivel több párt politikusa nyíltan bevallotta, hogy az aláírásgyűjtést az Orbán-kormány elleni fellépésnek tekintik.
  • Két projektként valósul meg az árvízvédelem: „Először levédjük az Aranyhegyi árkot és a Barát-patakot. A kettő együtt körülbelül 5 milliárd forintba kerül.”
  • Sem az ellenzék, „sem azok, akik pontatlan előadásokkal szórakoztatják a helyieket”, nem fogják tudni azt mondani, hogy ez a projekt nem indult el soha.
  • „Ennek a két nagy védműnek a megépítése eltart egy évig. Ha akarnak, akkor addig vitatkozzanak el.”

A római-parti mobilgát ügyének legutóbbi fejleménye az volt, hogy Tarlós István megakadályozta, hogy népszavazást lehessen tartani a mobilgátról, és miután a gyorsan összehívott Fővárosi Közgyűlésen a fideszes többség hirtelen visszavonta azt az áprilisi határozatát (amit megsemmisítene egy eredményes népszavazás), ugyanazzal a lendülettel egy másik számon megszavazta azt.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt