Kizárta a Médiatanács Andy Vajna cégét egy rádiós pályázatból

gurítás
2017 október 25., 12:30
comments 88

Egy hangyányit megtorpant Andy Vajna rádiópiaci nyomulása: Az NMHH Médiatanácsa keddi ülésén valóban kizárta Andy Vajna rádiós cégét, a  Rádió 1-et működtető Radio Plus Kft.-t a békéscsabai 88,9 MHz-es helyi rádiós frekvenciapályázatból, írja a 24.hu. Bár a Rádió 1-nek Budapesten van a központja, de ma már több mint 22 rádiós frekvenciával rendelkezik.

A testület most a Vajna-cégben nemrég bekövetkezett ügyvezetőváltására hivatkozva döntött úgy, hogy megváltoztatva a frekvenciát Vajna cégének adó, korábbi döntését. A kormánybiztos cége akkor a frekvenciát több mint két évtizede használó helyi rádiósokkal, a Rádió 1 Békéscsabát működtető Interax Kft. elől vitte el. 

A lap szerint a testület nem ismétli meg a rádiós pályázatot, hanem az Interax Kft.-vel köt médiaszolgáltatási szerződést, amely korábban csak egyetlen szubjektív ponttal maradt le. 

A lap ugyanakkor megemlíti, hogy  Andy Vajna cége, a Radio Plus Kft. időközben talált egy másik helyi frekvenciát Békéscsabán, miután hálózatba kapcsolódási kérelmet nyújtott be a Csaba Rádióval. Ha a Médiatanács jóváhagyja a hálózatba kapcsolódási kérelmüket, akkor Békéscsabán egyszerre két Rádió 1 is elérhető lesz: a Vajna-féle a 104,0 MHz-en, valamint az Interax-féle a 88,9 MHz-en. 

Emiatt az Interax korábban azt kérte a Médiatanácstól, hogy függessze fel Vajnáék hálózatba kapcsolódási engedélyezési kérelmét a Csaba Rádióval. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.