Nem szavazták meg a romák felzárkóztatásáról és a cigányellenességről szóló uniós jelentést a jobbikos EP képviselők

2017 október 26., csütörtök 7:58
207

A magyar európai parlamenti képviselők közül csak a jobbikosok nem támogatták az EP romaügyi jelentését

- erről Ujhelyi István szocialista európai parlamenti képviselő írt Facebook oldalán.

Az EP-ben tegnap fogadták el nagy többséggel a Soroya-jelentést, ez a romák felzárkóztatásának és a cigányokkal szembeni hátrányos megkülönböztetést jelenlegi állását elemzi az Európai Unióban.

„Senki nem szeretné, hogy a gyerekei ne járjanak iskolába. Senki nem akar elektromosság nélkül élni. Senki nem akar víz nélkül élni. Ha büszke Unió akarunk lenni, akkor ne hagyjuk, hogy 10 vagy 12 millió ember teljesen kiszorulni mindenből”

Ezt a jelentést készítő svéd képviselő, Soroya Post mondta a romák helyzetéről.

jelentésről szóló tegnapi szavazáson, a jobbikos képviselők közül ketten Balczó Zoltán és Kovács Béla tartózkodtak, Morvai Krisztina nem szavazott.

„A párt [a Jobbik] jelenlévő EP-képviselői tegnap néhány szélsőséges politikussal együtt tartózkodtak annál a jelentésnél, amely az európai romák helyzetéről, társadalmi kirekesztettségéről szól.”

Ezt írta Facebookon Ujhelyi, akinek szavazata egyébként szintén nem szerepel az összesítésben. Ujhelyi telefonon azt mondta, hogy a többi magyar képviselővel együtt a jelentés elfogadására szavazott, és még tegnap az ülésen jelezte, hogy nem működött jól a gépe.

A jelentést egyébként 470 igen, 48 nem és 103 tartózkodás mellett fogadta el az Európai Parlament.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt