Nem tett csodát a budapesti turizmussal a vizes világbajnokság

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

A KSH adataira hivatkozva ír arról a hvg.hu, hogy július és augusztus átlagában a budapesti szállodákban és hasonló kereskedelmi szálláshelyeken 4 százalékkal kevesebb vendég szállt meg, mint 2016 azonos időszakában, azaz nem igazolódott a kormány állítása, hogy a vizes világbajnokság és a Masters vébé annyira megnyomja majd a főváros turizmusát. 

Ebben amúgy semmi meglepő nincs, nemzetközi példákból is azt látni, hogy a hasonló nagy világversenyek el tudják riasztani a turistákat. Az első félév még jól indult, ekkor 10 százalékos vendégszám-növekedést mértek, és az adott hónapokban a vidéki szállodák is tovább tudtak erősödni 4 százalékkal. 

Ahol valóban felpörgött a vendéglátás a világbajnokság alatt, az Balatonfüred, ott 12 százalékos növekedést mértek a tavalyi hasonló időszakhoz képest. 

Budapesten amúgy, annak ellenére hogy a világbajnokság után Seszták Miklós miniszter 90 százalékos szobakihasználtságról beszélt, júliusban 78 százalékos kihasználtsággal mentek a hotelek és panziók, pont mint tavaly ilyenkor. 

A cikk szerint azt is látni, hogy az idei évre jelentősen meg is drágultak az idei nyárra a szobák: júliusban 37, augusztusban 21 százalékkal volt drágább a budapesti tartózkodás ára, mint tavaly. Azaz a hotelszektor biztosan nem járt rosszul, de látni azt is, hogy több turista nem érkezett a rendezvények miatt Budapestre. 

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.