Üzemanyagnak minősítenék az elektromos autót töltő áramot

gazdaság
2017 október 26., 08:15
comments 407

Év végére készül el Nemzetgazdasági Minisztériumban az elektromobilitást szabályozó átfogó törvény tervezete, írja a Világgazdaság. A lap szerint a jövőben

üzemanyagterméknek minősülne az e-töltőpontokon áthaladó, a kocsik töltésére használt áram.

A Világgazdaság emlékeztet: van, ahol már most is kérnek pénzt a töltésért, de ott az áram árát beleszámítják a parkolási díjba. Illetve kiskapunak minősülhet majd az is, ha valaki otthon tölti autóját, és a töltés árát az egyetemes szolgáltatási tarifával fizetteti meg a szolgáltató. Ezek egyelőre megengedhetők, de később nem lesz rájuk mód. Tehát az otthontöltés mellé másik villanyóra is tartozna.

Az NGM-ben készülő törvény a Világgazdaság szerint viszont nem tér ki arra, hogy az elektromos autók áramának értékesítését hogyan kell fizetős, kereskedelmi szolgáltatássá tenni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.