150 ezer doboz ukrán cigivel buktak le az M3-as horti pihenőjénél

bűnügy
2017 október 27., 07:05
comments 39

Közel 200 millió forint értékű adózatlan cigarettát találtak a NAV pénzügyőrei egy magyar rendszámú kamion rakterében az M3-as autópályán.

A járőrök az M3-as horti pihenőjénél állították meg a teherautót, ami az okmányok szerint almát szállított Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből Ausztriába. A rakomány átvizsgálásakor bukkantak az üres almáskonténerekre és 14 raklapon fekete nejlonzsákokba rejtett dohányárura.

A kamion elejébe pakolták a cigarettát, és a hátuljába az almáskonténereket, abban bízva, hogy megtéveszthetik a pénzügyőröket, de az ellenőrzéskor előkerült 150 ezer doboz adózás alól elvont, ukrán zárjegyes cigaretta.

A pénzügyőrök a cigarettát, a kamiont és a kamion utasteréből előkerült 4 millió forint eurót is lefoglalták, az ügyben a NAV észak-alföldi pénzügyi nyomozói nyomoznak orgazdaság miatt. A kamiont vezető férfit gyanúsítottként kihallgatták, előzetes letartóztatásban van. (via MTI. A címlapkép illusztráció.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.