150 ezer doboz ukrán cigivel buktak le az M3-as horti pihenőjénél

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Közel 200 millió forint értékű adózatlan cigarettát találtak a NAV pénzügyőrei egy magyar rendszámú kamion rakterében az M3-as autópályán.

A járőrök az M3-as horti pihenőjénél állították meg a teherautót, ami az okmányok szerint almát szállított Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből Ausztriába. A rakomány átvizsgálásakor bukkantak az üres almáskonténerekre és 14 raklapon fekete nejlonzsákokba rejtett dohányárura.

A kamion elejébe pakolták a cigarettát, és a hátuljába az almáskonténereket, abban bízva, hogy megtéveszthetik a pénzügyőröket, de az ellenőrzéskor előkerült 150 ezer doboz adózás alól elvont, ukrán zárjegyes cigaretta.

A pénzügyőrök a cigarettát, a kamiont és a kamion utasteréből előkerült 4 millió forint eurót is lefoglalták, az ügyben a NAV észak-alföldi pénzügyi nyomozói nyomoznak orgazdaság miatt. A kamiont vezető férfit gyanúsítottként kihallgatták, előzetes letartóztatásban van. (via MTI. A címlapkép illusztráció.)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.