Az MMA is lemond Marton Lászlóról

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az Magyar Művészeti Akadémia titkársága megerősítette a hvg.hu-nak, hogy az egyre több szexuális zaklatással vádolt Marton László rendező kezdeményezte az MMA-ban viselt tagságának felfüggesztését.

A lap szerint az MMA a november 3-i ülésén tárgyalja Marton kérését, és várhatóan elfogadja. Az alapszabály szerint a felfüggesztés 18 hónapra szólhat.

Marton már lemondott a Vígszínházban betöltött főrendezői posztjáról is, és a színművészeti egyetemen – ahol M. Tóth Géza rektor etikai vizsgálatot kezdeményezett Marton ellen – felfüggesztette a tanári tevékenységét. (hvg.hu)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.