Irodát nyitott Rómában az MNB

A "nemzetközi pénzügyi jelenlétet és a kapcsolattartást" szolgálja, hogy az MNB irodát nyitott Olaszország fővárosában, Rómában, talált jól hangzó indokot a római iroda megnyitására az iroda megnyitóján Windisch László, az MNB alelnöke.

Windisch szerint az új iroda "a Földközi-tenger egész nyugati térségét lefedi", ami akár azt is jelentheti, hogy hamarosan egy másik irodát is meg kell nyitni, amely lefedhetné a Földközi-tenger keleti térségét. Én például úgy hallottam, hogy Athén elég szép város, és ott is tök jó az idő. De ilyesmiről itt még konkrétan nem volt szó.

"Most az a cél, hogy ne veszítsük el, amit a krízist követően építettünk" - emelte ki Giovanni Sabatini, az Olasz Bankszövetség vezérigazgatójának nyilatkozatából az MTI. A mondatot a kontextusból is sikerült kiemelni, így fogalmam sincs, hogy Sabatini mire gondolhatott.

Az MNB római irodáját Badics Eszter vezetheti. A jegybank ezen kívül még két európai és egy New York-i irodát is fenntart.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.