Rogán minisztériuma nem hajlandó válaszolni képviselői kérdésekre

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Demeter Márta egykor szocialista, de most már LMP-s képviselő 11 írásbeli kérdést tett fel a kormánynak a letelepedési kötvényekkel kapcsolatban. Többek között arról érdeklődött, hogy miért engedhettek be korábban elítélt embereket és titkosszolgálati ügynököket is, vagy miért offshore cégek, illetve Rogán Antal miniszter környezete gazdagodott a kötvényeken.

Az összes kérdésre egyetlen mondatot válaszolt a kormány nevében Dömötör Csaba, Rogán Antal minisztériumának államtitkára:

"Egy olyan reménytelen helyzetben lévő párt, mint az LMP kétségbeesett politikai akciójával nem foglalkozunk."

A minisztériumoknak a törvény szerint kötelező válaszolniuk a képviselők kérdéseire. Formailag ez most is megtörtént, bár a válasz, hogy nem válaszolnak.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.