Senki se akar összefogni a cseh választások nyertesével

Andrej Babis szerint nincs értelme koalíciós kormányról tárgyalni, mert egyik párt sem hajlandó velük komolyan tárgyalni a kormányprogramról. A populista Babis pártja, az ANO fölényesen nyert a múlt heti csehországi választáson, de így is csak 29,65 százaléknyi szavazatot szerzett, amely a magyarnál arányosabb cseh választási rendszerben a mandátumok 39 százalékára, 78 képviselői helyre elég csak. Így, bár az államfő Babist bízta meg kormányalakítással, koalíciós kényszer van.

Babis szerint viszont "sajnos a pártok kategorikusan elutasítják velünk az együttműködést, mégpedig olyan határozottan, hogy jelenleg nincs is értelme valamiféle koalíciós kormányról tárgyalni". A hozzá közeli Prima kereskedelmi tévén sugárzott beszélgetésben a megismételt választások ötletét visszautasította. "Ez jelenleg szóba sem jöhet" - mondta. A patthelyzet feloldására az az ötlete, hogy "ha a többiek nem akarják teljesíteni programjukat, akkor azt mi részben felvállaljuk, és így fogunk velük tárgyalni".

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.