Héder Barna távozik az M4-től, Székely Dávid viszi tovább a sportcsatornát

media
2017 október 31., 14:29
comments 80

Távozik a közszolgálati sportcsatorna éléről Héder Barna vezérigazgató. Héder a tovűbbiakban sportjogi tanácsadóként dolgozik majd az új vezető, Székely Dávid oldalán. 

Az MTI-ben megjelent közlemény nem részletezi a távozás okait, viszont méltatja az elvégzett munkát: Héder 2016 februárjában lett a csatorna vezetője ("amikor az MTVA-nak a legnagyobb sporttelevíziós kihívásokkal kellett szembenéznie") és a felmérések szerint nagy siker volt az elmúlt másfél év, labdarúgó EB-vel, riói olimpiával, vizes vébével. 

  "A vállalt feladatot elvégeztem, szeretem az új kihívásokat, ezért kértem az M4 Sport csatornaigazgatói felmentésemet és egy kötetlenebb munkakör biztosítását. Most egy olyan időszak következik, amelyben a csatornának nem az én habitusomra, vezetési elképzeléseimre van szüksége, és ez a csatorna sikeres működésének rovására mehet" 

- nyilatkozta Héder Barna, aki a közleményben Vaszily Miklós külön méltatott, a vezérigazgató szerint "sikeresen helytáll", fontosnak tartja, hogy tanácsadóként a vezetés mellett maradjon. 

Héder utódja az eddigi helyettese, Székely Dávid lesz. 

Iparági forrásból úgy tudjuk, hogy Héder távozásának igazi oka az, hogy első számú vezetőként nem törte magát szanaszét a napi munkában, ami egy idő után feszültségekhez vezetett, hiába az M4 Sport a fideszes közmédia legsikeresebb alegysége. Héder sokkal inkább volt a csatorna arca és húzóneve, mint tényleges irányítója. A sportcsatorna napi menedzselését forrásaink szerint eddig is a helyettese, Székely Dávid végezte. A mostani kinevezés lényegében az eddigi helyzet legalizálását jelenti.

Héder persze így sem marad munka nélkül. Nem mindenki tudja, de Héder Barna reformálta meg a legújabb kori vívóközvetítéseket a nagy versenyekről, az ő ötletei alapján és irányításával változott meg nemcsak maga a közvetítés, de a versenyek menete és a sportolók felszerelése is, kezdve az átlátszó sisakokkal. Vannak, akik szerint rajta is múlt, hogy a vívás végül nem került ki az olimpiai programból. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.