Nigel Farage szerint az amerikaiaknak nem az orosz befolyás, hanem inkább a zsidó lobbi miatt kellene aggódniuk

Donald Trump szövetségese és a Brexit egyik szellemi atyja, Nigel Farage egy hétfői interjújában arról beszélt, hogy ő bizony tud egy dolgot, ami miatt az amerikaiaknak jobban kellene aggódniuk, mint amiatt, hogy Oroszország minden jel szerint beavatkozott az elnökválasztásukba. Ez a dolog, pedig

a zsidó lobbi.

Farage a BBC rádióinterjújában, egy betelefonáló hallgató nyomán kezdett el erről beszélni, és azt mondta, hogy ugyan csak 6 millió zsidó él az Egyesült Államokban, ami nem nagy arány, a befolyásuk azonban hatalmas. A betelefonáló szerint az amerikai zsidó lobbit Izraelből irányítják, és ez legalább olyan veszélyes, mint a Kreml befolyása.

A brit politikus szavait több amerikai, izraeli, brit és nemzetközi szervezet is elítélte, mondván: azt feltételezni, hogy létezik az Egyesült Államokban vagy a világon egy monolit egységet képező „zsidó lobbi” erősen populista és antiszemita érzelmekre játszik rá, és zsidóellenes gondolatokat is gerjeszt.

Többen felhozták például, hogy az Egyesült Államok legnagyobb Izrael-barát lobbiszervezete a több mint 1 millió tagot számláló Christians United For Israel, amiben (ahogy a neve is mutatja) főleg keresztények vannak. (Newsweek)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.