Újabb férfi vádolja zaklatással Kevin Spacey-t

külföld
2017 november 01., 06:05
comments 496

Nem sokkal azután, hogy Anthony Rapp elmesélte a Buzzfeed Newsnak, hogy a színész 14 éves korában zaklatta, újabb férfi állt elő a saját történetével. A filmes Tony Montana azt mondta, Spacey még 2003-ban, egy Los Angeles-i bárban fogdosta meg ágyéktájon. A színész állítólag ekkor is részeg volt.

Montana, aki a történtek idején a harmincas éveiben járt, azt mondta a Radarnak, a bárpultnál szeretett volna rendelni egy italt, amikor Spacey odament hozzá, próbálta rávenni, hogy menjen haza vele, majd megfogdosta az ágyékát. Montana eltolta magától, mint mondta, 

hátra kellett csavarnia Spacey hüvelykujját, hogy le tudja szerelni magáról. 

Később a férfi a vécére indult, ahova a színész követte, de a sorban állt Spacey ismerőse is, ekkor Montana szólt neki, hogy ideje lenne hazavinnie a barátját. És akkor mindannyian el is hagyták a bárt.

photo_camera Fotó: NICHOLAS KAMM/AFP

Kevin Spacey egyelőre nem kommentálta az ügyet. Korábban Rapp állításaira reagálva azt nyilatkozta, nem emlékszik rá, részeg volt, de nagyon sajnálja. Ugyanebben a közleményben jelentette be, hogy meleg férfiként éli az életét. Azzal, hogy összemosta az előbújást a zaklatási üggyel, nagyon sok közösséget haragított magára.

Az Old Vic színház, melyet Spacey 2004 és 2015 között vezetett, közleményben kéri, hogy ha vannak még áldozatok, jelentkezzenek. A nagy sikerű Kártyavár (House of Cards) gyártója, a Netflix előbb azt jelentette be, hogy a hatodik az utolsó évad, amit a színésszel forgatnak, kedden viszont már azt mondták, felfüggesztik a hatodik évad gyártását is. A sorozatban Spacey a főszereplő, ő alakítja a gátlástalan amerikai elnököt, Frank Underwoodot.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.