Felfüggeszti a Netflix a House of Cards gyártását

Fotó: NICHOLAS KAMM/AFP

A Media Rights Capital és a Netflix bejelentette, hogy leállítja a nagysikerű House of Cards hatodik szériájának gyártását. A gyártócégek szó szerint nem írják le, de félreérthetetlenül utalnak rá, hogy Kevin Spacey zaklatási ügye miatt jutottak erre a döntésre. 

Hétfőn a gyártócégek még csak azt közölték, hogy a hatodik szériát már nem követi majd újabb, kedden viszont már arról döntöttek, hogy a gyártási folyamat sem folytatódik. A Deadline szerint már értesítették a Marylandben dolgozó stábot is, hogy egyelőre leállnak. 

"Az MRX és a Netflix felfüggeszti a House of Cards hatodik évadának forgatását későbbi döntésig, hogy időt nyerjenek áttekinteni a szituációt" - írja a közlemény. 

A sorozat főszerepét, Frank Underwoodot játszó Kevin Spacey vasárnap óta került a hollywoodi, majd a világ vezető lapjainak címlapjára, miután a Buzzfeednek adott interjújában Anthony Rapp színész arról beszélt, 14 éves korában a színész zaklatta őt.

Spacey erre egy olyan tweettel reagált, amiben ugyan (feltételesen, megengedve, hogy részeg volt, és nem emlékszik) bocsánatot kért az esetére, egyben a nyilvánosság tudomására hozta hogy meleg, sokak számára azt a látszatot keltve, mintha ezzel csökkenteni akarná a molesztálási ügy súlyosságát. (Verge)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.