Felfüggeszti a Netflix a House of Cards gyártását

FILM
2017 október 31., 18:12
comments 434
Kevin Spacey a negyedik évad bemutatóján 2016 februárjában Washingtonban
photo_camera Fotó: NICHOLAS KAMM/AFP

A Media Rights Capital és a Netflix bejelentette, hogy leállítja a nagysikerű House of Cards hatodik szériájának gyártását. A gyártócégek szó szerint nem írják le, de félreérthetetlenül utalnak rá, hogy Kevin Spacey zaklatási ügye miatt jutottak erre a döntésre. 

Hétfőn a gyártócégek még csak azt közölték, hogy a hatodik szériát már nem követi majd újabb, kedden viszont már arról döntöttek, hogy a gyártási folyamat sem folytatódik. A Deadline szerint már értesítették a Marylandben dolgozó stábot is, hogy egyelőre leállnak. 

"Az MRX és a Netflix felfüggeszti a House of Cards hatodik évadának forgatását későbbi döntésig, hogy időt nyerjenek áttekinteni a szituációt" - írja a közlemény. 

A sorozat főszerepét, Frank Underwoodot játszó Kevin Spacey vasárnap óta került a hollywoodi, majd a világ vezető lapjainak címlapjára, miután a Buzzfeednek adott interjújában Anthony Rapp színész arról beszélt, 14 éves korában a színész zaklatta őt.

Spacey erre egy olyan tweettel reagált, amiben ugyan (feltételesen, megengedve, hogy részeg volt, és nem emlékszik) bocsánatot kért az esetére, egyben a nyilvánosság tudomására hozta hogy meleg, sokak számára azt a látszatot keltve, mintha ezzel csökkenteni akarná a molesztálási ügy súlyosságát. (Verge)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.