"A magyarok elvárásai nincsenek összhangban a valósággal" - látja át utólag a helyzetet Bernd Storck, volt szövetségi kapitány

foci
2017 november 02., 12:18
comments 185

„Sajnálatos módon, az elvárások nem voltak összhangban a valósággal. Harmadik helyen végeztünk a vb-selejtezős csoportunkban az Európa-bajnok Portugália, illetve Svájc mögött, tehát a kitűzött célt elértük. Ennek ellenére azzal vádoltak minket, hogy stagnált a válogatott teljesítménye, a nyomás pedig akkorára nőtt, hogy az elválás mellett döntöttünk”

Így idézi Storckot az M4.

A német edzőnek azután kellett távoznia, hogy tavalyi EB-s sikerek után idén teljesen szétesett a magyar csapat. Szeptemberben ugyan legyőztük a letteket, de Svájcban aztán akkora verést kapott a válogatott, amit a szurkolók már nem bocsátottak meg.

Mostani interjújában azt mondta, hogy

„az emberek elfelejtették, hogy 44 év után kijutottunk egy Európa-bajnokságra. Magyarország neve jól cseng a labdarúgásban, de jelenleg már más a helyzet. Az általam irányított válogatottban öt olyan labdarúgó volt, aki klubszinten nemzetközi mérkőzéseket játszott, és egyetlen magyar klub sem kvalifikált a Bajnokok Ligájába vagy az Európa Ligába. Ennél többet nem tudtunk tenni, kihoztuk a maximumot, az Eb-szereplést már senki sem veheti el tőlünk.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.