A dunaszerdahelyi stadion "valóságos búcsújáró helye lehet a Trianonban szétszabdalt magyarság futballszerető részének"

2017 november 3., péntek 20:31
219

Orbán Viktor jóbarátja, a milliárdos Világi Oszkár klubjába nemrég bevásárolta magát az Orbán Viktor jóbarátja, Hernádi Zsolt által vezetett MOL, ma pedig fel is avatták Dunaszerdahelyen a MOL Arénát. A nagy eseményről Orbán Viktor jóbarátja, Mészáros Lőrinc lapja, a Nemzeti Sport számolt be a leghitelesebben. 

Fotó: Krizsán Csaba/MTI/MTVA

A sportlap helyszíni tudósítása (a DAC 2-1-re verte a pozsonyi Slovant) nem a napi apróságokkal, az ilyen-olyan állami támogatásokkal foglalkozik, hanem a szellem szféráiban, sőt Európa sorskérdései között is segít elhelyezni azt a tényt, hogy lezárult a DAC-stadion felújításának második üteme. 

Emlékezetes mondatok következnek:

"A gesztus szimbolikus: azokban a napokban, amikor Franciaországban arról döntöttek, hogy eltávolítják a keresztet II. Szent János Pál pápa szobráról, a Csallóközben olyan új futballstadion épült, amelyben egy kis kápolna is áll.

De közel sem csak ezért mondhatjuk, hogy új futballszentély született. Azon túl, hogy az immár csaknem teljesen kész MOL Aréna minden igényt kielégítő, lenyűgöző létesítmény, túlzás nélkül nevezhető szakrálisnak is: valóságos búcsújáró helye lehet a Trianonban szétszabdalt magyarság futballszerető részének."

Fotó: Krizsán Csaba/MTI/MTVA

(Via Nemzeti Sport)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt