A dunaszerdahelyi stadion "valóságos búcsújáró helye lehet a Trianonban szétszabdalt magyarság futballszerető részének"

vallás
2017 november 03., 20:31
comments 214

Orbán Viktor jóbarátja, a milliárdos Világi Oszkár klubjába nemrég bevásárolta magát az Orbán Viktor jóbarátja, Hernádi Zsolt által vezetett MOL, ma pedig fel is avatták Dunaszerdahelyen a MOL Arénát. A nagy eseményről Orbán Viktor jóbarátja, Mészáros Lőrinc lapja, a Nemzeti Sport számolt be a leghitelesebben. 

photo_camera Fotó: Krizsán Csaba/MTI/MTVA

A sportlap helyszíni tudósítása (a DAC 2-1-re verte a pozsonyi Slovant) nem a napi apróságokkal, az ilyen-olyan állami támogatásokkal foglalkozik, hanem a szellem szféráiban, sőt Európa sorskérdései között is segít elhelyezni azt a tényt, hogy lezárult a DAC-stadion felújításának második üteme. 

Emlékezetes mondatok következnek:

"A gesztus szimbolikus: azokban a napokban, amikor Franciaországban arról döntöttek, hogy eltávolítják a keresztet II. Szent János Pál pápa szobráról, a Csallóközben olyan új futballstadion épült, amelyben egy kis kápolna is áll.

De közel sem csak ezért mondhatjuk, hogy új futballszentély született. Azon túl, hogy az immár csaknem teljesen kész MOL Aréna minden igényt kielégítő, lenyűgöző létesítmény, túlzás nélkül nevezhető szakrálisnak is: valóságos búcsújáró helye lehet a Trianonban szétszabdalt magyarság futballszerető részének."

photo_camera Fotó: Krizsán Csaba/MTI/MTVA

(Via Nemzeti Sport)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.