Fogalma sincs a minisztériumnak, hogy hol van hiány védőnőkből

"Tudják már, hogy mennyi betöltetlen védőnői állás van ma Magyarországon, Hol van a legnagyobb hiány a védőnőkből" - tette fel a nem túl bonyolultnak hangzó kérdését írásban az emberi erőforrások miniszterének a Németh Szilárd képzeletét teljesen megszálló Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselő. Az írásbeli kérdésre adott írásbeli válaszában Rétvári Bence, a minisztérium államtitkára a következőket tudta válaszolni (.pdf):

  • Elmúltnyolcév.
  • A kormány kiemelten kezeli az egészésgügyben dolgozók humánerőforrás kérdését.
  • A kormány kiegészítő pótlékot vezetett be.
  • Emelkedő fizetések!
  • A védőnői ellátásnak több szakterülete van!
  • Be kell jelenteni, ha védőnő hiányában szüneteltetni kell az ellátást.
  • Fogalmuk sincs, hogy hány védőnő hiányzik és hol, mert nem vezetnek ilyen nyilvántartást.

Köszönjük a figyelmet.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.