A rendőrség szerint hihető a Harvey Weinstein elleni nemierőszak-vád

külföld
2017 november 04., 10:20
comments 125

A Harvey Weinstein ellen az utóbbi hetekben megfogalmazódott vádak közül az egyik legsúlyosabb Paz de la Huerta színésznőé volt, aki a Vanity Fairnek azt állította, hogy a producer 2010-ben kétszer is megerőszakolta őt New Yorkban. Az ügyet a New York-i rendőrség is vizsgálni kezdte, és Robert Boyce rendőrségi szóvivő szerint a színésznő története nagyon is hiteles, és mindenképp lesz rendőrségi vizsgálat, amihez már bizonyítékokat gyűjtenek.

Weinsteint azonban egyelőre egy bírói végzés hiánya miatt nem tudták letartóztatni, a producer ugyanis nem tartózkodik New York államban.

Az utóbbi hetekben több mint egy tucat színésznő hozott fel szexuális zaklatással és szexuális erőszakkal kapcsolatos vádakat Harvey Weinstein ellen. A botrány megrázta a hollywoodi filmipart, azóta világszerte több hasonló ügyről hullt le a lepel, egyre több áldozat lép a nyilvánosság elé. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.