A rendőrség szerint hihető a Harvey Weinstein elleni nemierőszak-vád

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Harvey Weinstein ellen az utóbbi hetekben megfogalmazódott vádak közül az egyik legsúlyosabb Paz de la Huerta színésznőé volt, aki a Vanity Fairnek azt állította, hogy a producer 2010-ben kétszer is megerőszakolta őt New Yorkban. Az ügyet a New York-i rendőrség is vizsgálni kezdte, és Robert Boyce rendőrségi szóvivő szerint a színésznő története nagyon is hiteles, és mindenképp lesz rendőrségi vizsgálat, amihez már bizonyítékokat gyűjtenek.

Weinsteint azonban egyelőre egy bírói végzés hiánya miatt nem tudták letartóztatni, a producer ugyanis nem tartózkodik New York államban.

Az utóbbi hetekben több mint egy tucat színésznő hozott fel szexuális zaklatással és szexuális erőszakkal kapcsolatos vádakat Harvey Weinstein ellen. A botrány megrázta a hollywoodi filmipart, azóta világszerte több hasonló ügyről hullt le a lepel, egyre több áldozat lép a nyilvánosság elé. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.