Puskin-díjjal tüntette ki az orosz külügyminiszter Vidnyánszky Attilát

kultúra
2017 november 04., 13:42
comments 125

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Puskin-érmet adott át Vidnyánszky Attilának, a Nemzeti Színház igazgatójának szombaton Moszkvában, az orosz nemzeti egység napján

a népek közötti barátság és együttműködés erősítéséért.

A díjat 1999 óta olyanok kaphatják, akik sokat elértek a kultúra, a művészetek, a művelődés és a humán tudományok területén. Az oroszok nagyra értékelik, hogy Vidnyánszky népszerűsíti az orosz irodalmat, Oroszország kulturális örökségeit, és hogy sokat tesz a magyar és az oroszországi színházak együttműködéséért.

Vidnyánszkyn kívül hárman, egy pakisztáni, egy litván és egy vietnámi személyiség kapott érmet. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.