Verekedés, késes támadás a Fradi-meccsen, ketten súlyosan megsérültek

bűnügy
2017 november 04., 18:54
comments 610
photo_camera Fotó: Az Állapot

Verekedés tört ki a Fradi-stadionban szombaton, amikor hosszú idő után visszatértek az ultrák, és ismét telt ház volt a Groupama Arénában - írja az Index. Ketten súlyosan megsérültek.

Az Index információi szerint a B-lelátónál lévő büfénél történt az incidens, a  Halhatatlanok nevű "kubatovista" csoport vezetője támadta meg késsel a most visszatérők két tagját. Ők megsérültek, ezután viszont a megtámadott szurkoló társai megverték a késes támadót.

A konfliktus kódolva volt: a most visszatérő Green Monsters ultracsoport előénekese,  Hamberger Ádám a napokban arról beszélt a 24.hu-nak, „az biztos, hogy most a régi állapotok térnek vissza a stadionokba, tehát a szurkolást a Green Monsters vezeti, és én leszek az előénekes”. Amiből érezhető volt, hogy tudták, nem fog elmúlni konfliktus nélkül, ha a stadionba eddig is eljáró vezérszurkolókat ki akarják dobni a helyükről.

A rendőrség az Indexnek azt mondta:

„Megkeresésével kapcsolatosan tájékoztatjuk, hogy a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2017. november 4-én 16 óra 20 perc körül Budapesten a IX., Üllői úton található stadionban, egy labdarúgó mérkőzés szünetében a szurkolók között eddig tisztázatlan okból verekedés tört ki. A verekedés során az elsődleges információk szerint egy ember könnyebben, kettő pedig súlyosan megsérült. Az eset körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja.”

UPDATE:

Az FTC közleményt adott ki:

„Az FTC, a rendőrséggel együttműködve mindent megtesz az ügy tisztázása érdekében. Az eljárás befejezésééig felfüggeszti az összes érintett szurkoló kártyáját. Nagyon sajnáljuk, ami történt. Az elmúlt három évben, amióta átadtuk a stadiont, ilyen még nem fordult elő.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.