A lövöldözőt üldözőbe vévő két férfi a texasi tömeggyilkosság hőse

külföld
2017 november 06., 07:34
comments 170

Néhány órával a 26 halálos áldozatot követelő texasi lövöldözés után újabb és újabb részletek derülnek ki a mészárlásról. Ezek közül is a legdrámaibb az, amit az a férfi mesélt el, aki tűzpárbajba keveredett a lövöldöző Devin Kelley-vel.

link Forrás

Johnnie Langenddorff a Sutherland Springs-i baptista templom közelében vezetett, amikor vasárnap délelőtt megpillantott két, egymásra tüzelő férfit, akik közül az egyik autóba szállva próbált meg elmenekülni a helyszínről. Langendorff megállt a helyszínen maradt férfinál, aki gyorsan elmagyarázta neki, hogy a másik lövöldöző éppen egy tömeggyilkosságot követett el.

A helyi férfi beszállt Langendorff kocsijába, és közösen vették üldözőbe Kelleyt, aki óránként 150 kilométer per órás sebességgel száguldott, folyamatosan más járműveket előzgetve. Egy kisebb dugóhoz érve azonban kénytelen volt lelassítani, aminek köszönhetően Langendorffék utolérték, Kelley pedig lehajtott az útról és megállt.

Langendorff beszámolójából nem világos, hogy ezek után rálőttek-e Kelleyre, a férfi csak annyit mondott el, hogy a lövöldöző ezek után már nem mozdult ki a kocsijából. Néhány percen belül pedig a rendőrök is a helyszínen voltak, és megkérték a két bátor férfit hogy húzódjanak hátrébb. Annyit mindenesetre tudni, hogy 26 áldozata után Kelley is meghalt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.