Csak a gyalogosoké lesz Európa legforgalmasabb bevásárlóutcája

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Tovább folytatódik a civilizált nagyvárosok megtisztítása a robbanómotoroktól: most a híres londoni Oxford Street jó részéről tiltanák ki az autókat.

Fotó: STEPHANE FRANCES/ONLY FRANCE

A brit fővárosban jelenleg nyilvános konzultáció zajlik azzal az ötlettel kapcsolatban, hogy Európa legforgalmasabb bevásárlóutcájának ax Oxford Circus és az Orchard Street közötti szakasztátteljesen átadják a gyalogosoknak.

A terv célja egyrészt javítani a londoni levegő minőségét, másrészt csökkenteni az errefelé csúcsidőben gyakori balesetek és forgalmi dugók számát.

A félmérföldes (kb 750 méteres) szakaszon valamennyi keresztbeforgalmat engedélyeznének, de magán az utcán még a kerékpárosoknak is tolniuk kellene járműveiket. A Sadiq Khan polgármester által is támogatott terv szerint 2018 végéig be is fejeződne a sétálóutcaizálódás.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.