Csak a gyalogosoké lesz Európa legforgalmasabb bevásárlóutcája

Tovább folytatódik a civilizált nagyvárosok megtisztítása a robbanómotoroktól: most a híres londoni Oxford Street jó részéről tiltanák ki az autókat.

Fotó: STEPHANE FRANCES/ONLY FRANCE

A brit fővárosban jelenleg nyilvános konzultáció zajlik azzal az ötlettel kapcsolatban, hogy Európa legforgalmasabb bevásárlóutcájának ax Oxford Circus és az Orchard Street közötti szakasztátteljesen átadják a gyalogosoknak.

A terv célja egyrészt javítani a londoni levegő minőségét, másrészt csökkenteni az errefelé csúcsidőben gyakori balesetek és forgalmi dugók számát.

A félmérföldes (kb 750 méteres) szakaszon valamennyi keresztbeforgalmat engedélyeznének, de magán az utcán még a kerékpárosoknak is tolniuk kellene járműveiket. A Sadiq Khan polgármester által is támogatott terv szerint 2018 végéig be is fejeződne a sétálóutcaizálódás.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.