Lezuhant az egyik szaúdi herceg helikoptere

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Helikopterbalesetben meghalt a szaúdi uralkodó család egyik tagja hét másik emberrel együtt. Manszúr bin Mukrin Abdel-Azíz al-Szaúd herceg, Aszír tartomány helyettes kormányzója, illetve a tartomány rendőrfőnöke volt. Az al-Dzsazíra szerint a a helikopter vasárnap az ország délkeleti Aszír tartományában, a jemeni határ közelében zuhant le. A tragédia oka nem ismert. A herceg Mukrin bin Abdel-Azíz hercegnek, az ország egykori kémfőnökének és trónörökösének volt a fia. 

Egynappal korábban a jemeni húszi lázadók egy ballisztikus rakétát lőttek ki rijádi Háled király nemzetközi repülőtér, amit a szaúdi hadseregnek sikerült még a becsapódás előtt megsemmisítenie. 

Ugyanakkor a hétvégén beindult egy leszámolási folyamat a királyi családon belül, a Mohammad bin Szalman koronaherceg által vezetett korrupcióellenes testület 11 herceget tartóztatott le korrupció vádjával, köztük a család egyik leggazdagabb emberét, al-Valíd bin Talál bin Abdel-Azíz al-Szaúd herceget is. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.