Lezuhant az egyik szaúdi herceg helikoptere

külföld
2017 november 06., 05:25
comments 115

Helikopterbalesetben meghalt a szaúdi uralkodó család egyik tagja hét másik emberrel együtt. Manszúr bin Mukrin Abdel-Azíz al-Szaúd herceg, Aszír tartomány helyettes kormányzója, illetve a tartomány rendőrfőnöke volt. Az al-Dzsazíra szerint a a helikopter vasárnap az ország délkeleti Aszír tartományában, a jemeni határ közelében zuhant le. A tragédia oka nem ismert. A herceg Mukrin bin Abdel-Azíz hercegnek, az ország egykori kémfőnökének és trónörökösének volt a fia.

Egynappal korábban a jemeni húszi lázadók egy ballisztikus rakétát lőttek ki rijádi Háled király nemzetközi repülőtér, amit a szaúdi hadseregnek sikerült még a becsapódás előtt megsemmisítenie.

Ugyanakkor a hétvégén beindult egy leszámolási folyamat a királyi családon belül, a Mohammad bin Szalman koronaherceg által vezetett korrupcióellenes testület 11 herceget tartóztatott le korrupció vádjával, köztük a család egyik leggazdagabb emberét, al-Valíd bin Talál bin Abdel-Azíz al-Szaúd herceget is. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.