Extrém gasztró: kinőtt a gomba az ülésből a seregélyesi távolsági buszon, ráadásul finom fajta

A magyar gasztronómia és vidékfejlesztés kitörési pontja lehet a KNYKK Zrt. vidéki buszhálózata, olvasónk, P. ugyanis egy friss, egészséges, szakértőink által jó eséllyel kései laskaként azonosított gombát fényképezett le rajta. Márpedig a kései laska nemhogy ehető, de kifejezetten ízletes gombafaj, ami sütve ugyanolyan pompás tud lenni, mint levesnek vagy pörköltnek elkészítve.

P. ehhez képest igazi savanyújóska módjára reagált a finom leletre:

Lassan már tényleg ott tartok hogy gumikesztyűvel leszek csak hajlandó én is buszra, vonatra, villamosra szállni mert olyan siralmasak az állapotok, hogy ezt már muszáj lesz megtenni. Értem én, hogy Magyarország jobban teljesít stb. viszont évről évre trógerebb minden körülöttünk. Szerintem egy-két olvasót érdekelne ez a téma ,hogy pl.: Miért nincs lehetőség arra, hogy üléshuzatokat, kárpitokat, ablakokat és a padlót rendesen kitakarítsák évtizedek óta.

A gombát ráadásul meg sem ette, a buszvezető ugyanis, miután látta, hogy több utas is felfigyelt az utastérben növekedő csemegére, letörte azt.

Az ügyben keressük a KNYKK-t, de egyelőre nem sikerült kacsolatba lépnem velük.

Update:

A magyar busz utasterében növő finom ehető gomba nemhogy nem ritka jelenség, hanem szinte főszabálynak tűnik! A Cink 2013. novemberében számolt be a Kisalföld Volán Győr-Barbacs-Földsziget járatán fényképezett laskatelepről, 2015. decemberében pedig a 444 írta meg, hogy kései laska nőtt Budapesten, a 27-es busz padlóján. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.