Extrém gasztró: kinőtt a gomba az ülésből a seregélyesi távolsági buszon, ráadásul finom fajta

belföld
2017 november 07., 09:11
comments 128

A magyar gasztronómia és vidékfejlesztés kitörési pontja lehet a KNYKK Zrt. vidéki buszhálózata, olvasónk, P. ugyanis egy friss, egészséges, szakértőink által jó eséllyel kései laskaként azonosított gombát fényképezett le rajta. Márpedig a kései laska nemhogy ehető, de kifejezetten ízletes gombafaj, ami sütve ugyanolyan pompás tud lenni, mint levesnek vagy pörköltnek elkészítve.

P. ehhez képest igazi savanyújóska módjára reagált a finom leletre:

Lassan már tényleg ott tartok hogy gumikesztyűvel leszek csak hajlandó én is buszra, vonatra, villamosra szállni mert olyan siralmasak az állapotok, hogy ezt már muszáj lesz megtenni. Értem én, hogy Magyarország jobban teljesít stb. viszont évről évre trógerebb minden körülöttünk. Szerintem egy-két olvasót érdekelne ez a téma ,hogy pl.: Miért nincs lehetőség arra, hogy üléshuzatokat, kárpitokat, ablakokat és a padlót rendesen kitakarítsák évtizedek óta.

A gombát ráadásul meg sem ette, a buszvezető ugyanis, miután látta, hogy több utas is felfigyelt az utastérben növekedő csemegére, letörte azt.

Az ügyben keressük a KNYKK-t, de egyelőre nem sikerült kacsolatba lépnem velük.

Update:

A magyar busz utasterében növő finom ehető gomba nemhogy nem ritka jelenség, hanem szinte főszabálynak tűnik! A Cink 2013. novemberében számolt be a Kisalföld Volán Győr-Barbacs-Földsziget járatán fényképezett laskatelepről, 2015. decemberében pedig a 444 írta meg, hogy kései laska nőtt Budapesten, a 27-es busz padlóján. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.