Kerényi Miklós Gábor: „Ez egy icipicit túlzás”

színház
2017 november 07., 16:39
comments 489

Kerényi Miklós Gábor az ATV-nek elismerte, hogy van alapja annak az elfenekelős történetnek, amiről Maros Ákos beszélt hétfőn. Az egykori táncos arról beszélt, hogy  Kerényi 1994-ben Szegeden büntetésből elverte a meztelen fenekét egy vállfával. Kerényi ekkor rendező volt, áldozata pedig egy 18 éves pályakezdő. 

Bár Kerényi csak homályosan emlészik a esetre, mert az 23 éve volt, de szerinte nem pontosan így történt:

„Egy közös megegyezés alapján történő valami volt két felnőtt ember között. Tulajdonképpen őneki ezt neki bármikor joga volt abbahagyni, amit abba is hagyott az ő saját elmondása szerint, és tulajdonképpen nem minősítette szexuális zaklatásnak. Nem is volt az. Semmilyen szempontból nem volt az.”

Kerényi pont Maros Ákos nyilatkozata előtt egy nappal, jelentette be, hogy nyugdíjba vonul. Hétfőn pedig a Operettszínház igazgatósága azonnali hatállyal felmentette a munkavégzés alól. A erről szóló közleményben az intézmény kiemelte, hogy „a leghatározottabban elítéli a fizikai bántalmazás minden formáját, különös tekintettel azokra az esetekre, amelyek hatalommal való visszaéléssel együtt valósulnak meg”.

Kerényi Miklós Gábor
photo_camera Kerényi Miklós Gábor Fotó: Fix TV

Kerényi most sem gondolja, hogy erőszakot követett volna el:

„Senkivel szemben erőszakot nem követtem el, de ha valaki úgy érzi, hogy én megbántottam, lelki sebet okoztam neki, ebben az eseten én abszulút bocsánatot kérek tőle, elnézét kérek tőle. Nem tudtam, nem jelezte soha. Tehát Maros Ákos utána játszott nálam, dolgozott velem, nagyon jóban voltunk. Semmilyen feszültséget nem éreztem. És azt gondolom, hogy ezt 23 év után, miközben ő nincs a pályán, és most bejelenti, hogy ez van, ez egy icipicit túlzás.

Az elfenekelést nem tartja bevett nevelési szokásnak, de szerinte mindenféle ilyen szélsőséges esemény előfordulhat, létezhet ezekben a kapcsolatokban. Abban az esetben, ha ez valakiknek a megegyezésén alapszik.

Úgy érzi, most eltorzítják az akkor történteket:

Az életemben sok olyasmi volt, ami két lépéssel volt csak a határ előtt, ha valaki erre ma visszaemlékszik, és eltorzítja, akkor azt mondja, hogy túl volt a határon.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.