Medgyessy: Számomra Szél Bernadett jelenti a perspektívát

„Olyat látok, aki kinőhet igazán jó személyiséggé, és megküzdhet Orbánnal. Bármilyen furcsán hangzik is az én számból: ő Szél Bernadett.”

Ezt válaszolja Medgyessy Péter volt miniszterelnök az Indexnek adott interjúban arra a kérdésre, hogy „Az ellenzéki oldalon lát valakit, akit nem tart középszerűnek?”

Így magyarázza:

„Jó a kisugárzása. Nyitott ember, megnyerő személyiség, és egy új légkört, levegőt tud hozni, mert egy nő másképp látja a világot, és Magyarországra nagyon ráférne, hogy egy nő, egy asszony vezesse. Ez a férfias, macsó hadakozás egy idő után unalmassá válik, és az emberek így el is veszítik a politika iránti érdeklődésüket. Szél Bernadett jót tenne az országnak.”

„Nem azt mondom, hogy ő az azonnali megoldás, de számomra Szél Bernadett jelenti a perspektívát”

- mondja Medgyessy.

Ami elsőre szokatlannak tűnhet az MSZP volt miniszterelnökétől. Meg is kapja a kérdést, hogy a pártban nem fognak-e megharagudni ezért, mire Medgyessy azt mondja:

„Okuk talán lehet rá, de joguk nem. Nem igazán látom most, mi az MSZP célja: kormányváltás vagy önmaga építése. Pillanatnyilag az MSZP-nek nincs olyan egyszerű, közérthető üzenete, amely tömegeket vonzana. Szóval nem haragudhat meg senki, hogy nem ott látom a perspektívát.”

Valójában viszont nem olyan furcsa: volt tanácsadója, Ron Werber most éppen Szél Bernadettnek dolgozik. Persze Medgyessy azt mondja, nem beszélt Werberrel erről, de azért:

„Ron Werber remek szakember, aki azt is tudja, hogy vidéken hogyan kell egy kampányt megszervezni. Mert ne felejtsük, az LMP fővárosi párt, ha jóindulatú vagyok, nagyvárosi. De a választókat vidéken, a kisebb településeken is el kell érni, és meg kell hallgatni.”

A volt miniszterelnök azért így is arra számít, hogy jövőre nyer a Fidesz.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.