Medgyessy: Számomra Szél Bernadett jelenti a perspektívát

politika
2017 november 07., 07:08
comments 280

„Olyat látok, aki kinőhet igazán jó személyiséggé, és megküzdhet Orbánnal. Bármilyen furcsán hangzik is az én számból: ő Szél Bernadett.”

Ezt válaszolja Medgyessy Péter volt miniszterelnök az Indexnek adott interjúban arra a kérdésre, hogy „Az ellenzéki oldalon lát valakit, akit nem tart középszerűnek?”

Így magyarázza:

„Jó a kisugárzása. Nyitott ember, megnyerő személyiség, és egy új légkört, levegőt tud hozni, mert egy nő másképp látja a világot, és Magyarországra nagyon ráférne, hogy egy nő, egy asszony vezesse. Ez a férfias, macsó hadakozás egy idő után unalmassá válik, és az emberek így el is veszítik a politika iránti érdeklődésüket. Szél Bernadett jót tenne az országnak.”

„Nem azt mondom, hogy ő az azonnali megoldás, de számomra Szél Bernadett jelenti a perspektívát”

- mondja Medgyessy.

Ami elsőre szokatlannak tűnhet az MSZP volt miniszterelnökétől. Meg is kapja a kérdést, hogy a pártban nem fognak-e megharagudni ezért, mire Medgyessy azt mondja:

„Okuk talán lehet rá, de joguk nem. Nem igazán látom most, mi az MSZP célja: kormányváltás vagy önmaga építése. Pillanatnyilag az MSZP-nek nincs olyan egyszerű, közérthető üzenete, amely tömegeket vonzana. Szóval nem haragudhat meg senki, hogy nem ott látom a perspektívát.”

Valójában viszont nem olyan furcsa: volt tanácsadója, Ron Werber most éppen Szél Bernadettnek dolgozik. Persze Medgyessy azt mondja, nem beszélt Werberrel erről, de azért:

„Ron Werber remek szakember, aki azt is tudja, hogy vidéken hogyan kell egy kampányt megszervezni. Mert ne felejtsük, az LMP fővárosi párt, ha jóindulatú vagyok, nagyvárosi. De a választókat vidéken, a kisebb településeken is el kell érni, és meg kell hallgatni.”

A volt miniszterelnök azért így is arra számít, hogy jövőre nyer a Fidesz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.