Túl sokáig kellett várni a kicsivel az ügyeleten, agyba-főbe verték az orvost

A szokásos nyomasztó magyar ügyeletei élményt tudta valóságos rémálommá változtatni egy hatvani család, amelyiknek három tagja akár börtönbe is kerülhet az eset miatt.

A vádlottak két rokonukat - egy nőt és a belázasodott kisgyerekét - kísérték el idén április 6-án este a hatvani kórház ügyeletére. Az ügyészség közleménye szerint amint megérkeztek, a kisgyerek azonnali ellátását követelték, ami miatt azonnal hangos szóváltásba keveredtek a kórházi dolgozókkal. A család - még mindig kiabálva - átvonult az ügyleti szoba elől a sürgősségi vizsgáló ajtajához. Ekkor kijött egy orvos a vizsgálóból, felszólította őket, hogy maradjanak csöndben és ne zavarják a gyógyítást, majd átkísérte a családot az ügyeleti szoba elé.

Rövid idő telt el, amikor az orvos megint kiabálást hallott, újra kiment, hogy azt tapasztalja, a leendő vádlottak annak ellenére ordibálnak a főnővérrel, hogy az anya a kisgyerekével már bement a rendelőbe. Az orvos ezért emelt hangon utasította csendre a családot, akik ekkor rátámadtak. Az apa két kézzel erőteljesen lökdösni kezdte a mellkasánál, mire az orvos megragadta a ruháját. Ekkor lépett közbe a fiú, aki ököllel leütötte az orvost, aki a földre került, ahol az apa és a fia tovább ütötte, miközben az anya lefogta az orvos kezét, hogy ne tudjon védekezni.

A brutális támadást végül egy beteg és pár kórházi dolgozó állította le. Az orvos a verés miatt több helyen is megsérült, és többek között egy nyolc napon túl gyógyuló szakításos töréses sérülést is elszenvedett.

A Hatvani Járási Ügyészség a három családtagot csoportosan elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével, valamint súlyos testi sértés bűntettével vádolja, és velük szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására, valamint közügyektől eltiltás mellékbüntetés alkalmazására tett indítványt.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.