200 évnyi mocsoktól tisztította meg a titokzatos nőről készült festményt egy műkereskedő, több ezren izgulnak a végeredményért

ÉLET
2017 november 08., 16:30
photo_camera Fotó: Twitter/Philip Mould

Ez a festmény egy ismeretlen nőről készült még 1618-ban, és egészen addig magángyűjtemény részét képezte, amíg Philip Mould műkereskedő meg nem vásárolta.

link Forrás

Az 1800-as évek környékén valaki lakkréteget kent rá, ami egykor arra szolgált, hogy megvédje a festményt a sérülésektől. A lakk mára úgy besárgult, hogy a festő eredeti szándéka teljesen elhalványult mögötte. Így Mould fogta magát, és egy különleges,, gél állagú anyaggal, ami kifejezetten arra szolgál, hogy a lakkot feloldja, de a festéket ne bántsa, elkezdte letakarítani a képet. A restaurációs folyamatot a Twitteren követíti:

link Forrás

Az emberek gyorsan retweetelni kezdték a lenyűgöző átalakulást. Sokan felelevenítették az idős spanyol hölgy felejthetetlen történetét, aki engedély nélkül restaurált egy Jézus-képet. Ezek a képek néhány éve szintén bejárta az internetet:

Ez most persze egészen más. Most az emberek kifejezetten követelik a férfit, hogy igyekezzen, mert minél hamarabb látni szeretnék a kész képet.

link Forrás

Mould megígérte, amint befejezi a restaurálást, megosztja a képet a követőivel. Addig is sok sikert kívánunk neki a munkához.