A Heti Válasz megnevezte a Tiborcz-cég negyedik részvényesét

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

A BDPST Zrt. néhány év alatt varázslatos ingatlanportfóliót épített ki, amibe beletartozik

  • a turai kastély,
  • a Ranolder-villa Badacsonyban,
  • a Mahart-ház nevű, Pesti Vigadó melletti palota, 
  • egy palotaszint az Andrássyn
  • és egy 2000 négyzetméteres orbánhegyi telek.

De megfordult náluk a Postabank-székház, egy Városligeti fasori villa és a bodajki kastély is, amelyeket sorrendben Ghaith Pharaonhoz, Adnan Polathoz és Paár Attilához kötődő cégeknek passzoltak tovább.

Tiborcz a SzigetenFotó: botost/444.hu

Tiborcz István az Origónak adott, instant klasszikus interjújában vállalta fel, hogy ő a BDPST egyik részvényese, és nehezményezte, hogy eddig senki nem akarta megtudni a részvényesek nevét. Amit persze ezek után is minden erejükkel titkolni próbáltak.

Az Index után a Heti Válasz újságírója is betekintett a részvénykönyvbe, de a cég ügyvezetője most sem járult hozzá, hogy nyilvánosságra hozzák a benne látott adatokat, köztük a negyedik részvényes nevét. A lap viszont több jogásszal, valamint Péterfalvi Attilával, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökével is konzultált, és ezek alapján azt állítja: a részvénykönyvi bejegyzések közérdekből nyilvános személyes adatnak minősülnek. Vagyis 

leírható a negyedik részvényes neve: ő Hamar Endre.

A Heti Válasz arról is beszámol, hogy "2015 augusztusában Tóth Judit vezérigazgató és egy bizonyos Szabó Loránd Aurél hozta létre a BDPST Zrt.-t, ám előbbinek két héttel az alapítás után már csak egyetlen törzsrészvénye maradt az ezerből, utóbbinak meg nulla. Tiborcz István egy törzsrészvényt és 499 osztalékelsőbbségi (a profit 95 százalékára jogosító) részvényt vett át tőlük, Hamar Endre pedig 499 törzsrészvényt."

Hamarról a Válasz korábban azt írta, hogy ő a miniszterelnök vejének "ingatlanfelhajtója és legbizalmibb bizalmija". Az ijfú Istvánnal egy iskolába jártak, 2011-től pedig közös vállalkozást működtettek Hamar & Tiborcz Jogi és Gazdasági Tanácsadó és Szolgáltató Kft. néven. Mi akkor írtunk róla, amikor a turai kastély megvásárlását intézte. (Via Heti Válasz)