Az új stadionnal nem jár elegancia

futball
2017 november 08., 16:24

Fantasztikus ünnepet tartanak ma Szombathelyen. A kiesőhelyen lévő Haladás új, méregdrága stadionját avatják. Mint megírtuk, az ünnepre a Mészáros Lőrinc veje által irányított vas megyei klub klub Mészáros Lőrinc horvátországi csapatát hívta meg. 

De a gálameccsen a Haladás vadonatúj kispadján már nem Pacsi Bálint ül, őt ugyanis kirúgták ma. Pacsi augusztus 29-én lett a csapat edzője, miután menesztették - utólag elég érthetetlenül - Mészöly Gézát. Azóta nyolc meccset játszott a csapat, mindössze egyszer tudtak nyerni, két döntetlen mellett ötször zakóztak. Pacsi elküldése ez alapján simán indokolt, de az időzítése nem igazán elegáns. Pacsi helyére ugyanis nem találták meg a végleges megoldást, a stadionavatón beugórként a klub technikai vezetője, Vörös Csaba irányítja a Haladást, az új edzőt jövő szombatig igyekeznek megtalálni a közlemény szerint. 

Pacsi Bálint
photo_camera Pacsi Bálint Fotó: haladas.hu

A most menesztett Pacsi egyébként a szombathelyi Illés Béla Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatója volt kinevezése előtt. Ő, akárcsak elődje, Mészöly Géza, szívesen játszatta az akadémián képzett fiatal játékosokat. 

A nyilatkozatából az derül ki, hogy nemcsak attól fosztották meg, hogy a gálameccsen még a kispadon üljön, de ma volt a születéspnapja is. 

„Nem így képzeltem el a születésnapomat. Az utolsó leheletemig dolgoztam a Haladásért. Szakmailag el tudom fogadni a váltást, hiszen a csapat nem hozta a várt eredményeket. Köszönettel tartozom a vezetőknek, hogy irányíthattam szeretett klubomat, ahol felnőttem. Minden pillanatot élveztem, amit stábommal és a játékosokkal töltöttem. Döntéseimet mindig a magyar labdarúgás érdekei vezérelték, középszerű légiósok helyett fiatal magyar játékosokat szerepeltettem. Egyetértek Csányi Sándorral, az MLSZ elnökével: a tehetségeknek 16-18 éves korban kell megismerniük a felnőtt profi futballt, hogy fejlődésük biztosított legyen. Köszönöm a játékosoknak, hogy minden tőlük telhetőt megtettek az edzéseken és a mérkőzéseken. Sok sikert kívánok az utánam következő szakmai stábnak!”

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.