Lázár János azért találkozott Tiborcz Istvánnal, hogy tudjon válaszolni a miniszterelnök családját érő korrupciós vádakra

POLITIKA
2017 november 08., 15:31
comments 70

Tegnap járta be a sajtót az Azonnali által közzétett kép, amelyen Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter a miniszterelnök vejével, Tiborcz Istvánnal iszogatott a belvárosi Börze étteremben.

Lázár János és Tiborcz István a belvárosi Börze étteremben 2017. november 7-én.
photo_camera Lázár János és Tiborcz István a belvárosi Börze étteremben. Fotó: Azonnali

A hvg.hu videósa ma megkérdezte Lázártól egy művészeti eseményen, hogy mégis miről diskuráltak kettecskén. Lázárt azt válaszolta, hogy 

"ez egy magántalálkozó volt, amit azért bonyolítottam, mert hétfőn a parlamentben Szilágyi György képviselőtársam megkérdezte Tiborcz István gazdasági tevékenységével kapcsolatban a véleményemet, és gondoltam, megkérdezem, amit Szilágyi képviselőtársam nálam kérdezett, megkérdezem az illetékestől, akire ez tartozik. Ennyi történt, semmi más."

A jobbikos képviselő amúgy nagyjából annyit kérdezett, hogy esetleg nem a saját családja gazdagodására használja-e Orbán Viktor a kormányzást. Mire Lázár nagyjából annyit felelt, hogy méltatlan bárkinek a családját támadni.

A hvg.hu-nak aztán még hozzátette, hogy "az egész kamu", amit Szilágyi kérdezett, mert "teljesen világos", hogy Tiborcz nem nyer közbeszerzéseket. 

Ebből annyi igaz, hogy 2015-ben Tiborcz valóban eladta a vezetése alatt milliárdos közbeszerzéseket elnyerő cégeit, és láthatóan törekedett arra, hogy a neve ne kerüljön összefüggésbe állami megbízásokkal. 2016-ban azonban csak bevásárolta magát egy állami tenderek sorát elnyerő cégcsoport, a WHB egyik vállalkozásába, amit aztán egy offshore cégnek adott tovább

"A közvilágítási program még ennek a kormánynak a kormányzása előtt kezdődött meg, például, Hódmezővásárhelyen" - mondta még Lázár, aki polgármesterként adta meg az első lökést Tiborczék közvilágításos bizniszéhez. 

"Hogy más városban mi történt, azt én nem tudom" - tette hozzá Lázár János, aki saját bevallása szerint már 2015-ben alaposan átnézte Tiborcz üzleteit, és ő vezette a Tiborczék pályázatait elbíráló Miniszterelnökséget is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.