Úgy beázott az 1,7 milliárdból felújított Hajós Alfréd uszoda, hogy a nagymedencét le kellett zárni

Beázás a felújított Hajós Alfréd Sportuszoda tetejénFotó: Menedzsment Fórum

Edzéseket is törölni kellett az mfor.hu értesülései szerint, mert használhatatlanná vált a nagymedence a Hajós Alfréd sportuszodában beázások miatt. A nemrég átadott uszódában egy légbefuvót kellett az átadás után cserélni, az ezzel járó munka miatt kezdett beázni a tető, miután annak lefedését nem csinálták meg rendesen. 

A lap szerint a beázás már a felújítás előtt sem volt ismeretlen probléma az uszodában, de úgy fest nem sikerült kiküszöbölni továbbra sem, ami azért is furcsa, mert a magyar állam által a vizes vébé lebonyolításával megbízott Bp2017 Nonprofit Kft. 1,7 milliárd forintot adott az Épkar Zrt.-nek azért, hogy rendbe tegye a létesítményt. Ebbe papíron beletartozott "az uszodatérrel határos lapostetők" renoválása is, " a mennyezet szakipari javítása és ellátása betonkorrózió elleni védelemmel" is.  

A Nemzeti Sportközpontok szerint nem volt dráma: az október 29-i vihar "a Hajós Alfréd Sportuszoda fedett nagy medencéjének tetőszerkezetén folyó légtechnikai javítási munkálatok helyén az esővizet besodorta", és légtechnikai rendszer meghibásodásának javítása miatt kellett átmenetileg bezárni a nagymedencét, de az november 2. óta újra használható. 

A kivitelező ugyanaz az Épkar Zrt. volt, amelyik a nem kevésbé problémás Császár-Komjádi uszoda renoválását is vállalta. (mfor.hu)

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.