Első útján kevesebb mint két óra alatt karambolozott Las Vegas új önvezető minibusza

közlekedés
2017 november 09., 15:29
comments 161

Nagy médiafelhajtás kísérte a szerdai startot, hiszen a bejelentés szerint ez az USA első menetrendbe állított önvezető shuttle busza. De két órája állt csak kísérleti forgalomba a jármű, amikor meg is volt az első baleset: egy teherautóval ütköztek össze.

link Forrás

Kisebb baleset volt ez csak szerencsére, személyi sérülés nem történt, és bár a beszámolók szerint a teherautó sofőrje hibázott, az utasok azt érezték, ha a kisbuszuk képes lett volna hátrafelé elindulni, elkerülhették volna az ütközést. Viszont nem indult el, hanem csak állt egyhelyben, így az utasok végig is nézhették, ahogy a teherautó beléjük szalad. 

A városi önkormányzat szerint amúgy a kisbusz pont azt tette, ami a feladata: miután a szenzorok érzékelték a teherautót, a jármű megállt, hogy elkerüljék a balesetet. De a teherautó nem állt meg. A közlemény szerint ha a teherautó is hasonló szenzorokkal lett volna felszerelve, elmaradt volna a baleset. 

A Las Vegas-i kisbusz összesen nyolc embert tud szállítani, és utazik rajta egy fős személyzet is, de ő például fékezni nem tud. 

A francia gyártmányú kisbusznak egyéves próbaüzeme fog most futni, a tervek szerint összesen 250 ezer embert fognak majd szállítani ennyi idő alatt. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.