Tesztelés közben felrobbant a SpaceX egyik rakétahajtóműve

TUDOMÁNY
2017 november 09., 09:26
comments 91

A SpaceX nevű cég egyik texasi telephelyén, tesztelés közben felrobbant egy Falcon 9-es rakéta hajtóműve. A balesetben senki sem sérült meg, még vizsgálják a cég mérnökei, hogy mi történhetett.

A robbanáskor a Merlin hajtómű egy továbbfejlesztett verzióját tesztelték, ezért a cég szerint a hajtómű esetleges hibája nincs kihatással a cég idei fellövési terveire, azokban ugyanis a Merlin egy másik verzióját használják.

2017 eddig kifejezetten jól sikerült Elon Musk cégének, ami ugye arról lett ismert, hogy az indulástól fogva az újrafelhasználható rakétákban látja a jövő űrkutatásának zálogát. A SpaceX idén összesen 16 sikeres fellövésen van túl, és 13 alkalommal sikerült visszahozniuk is a rakétát. Az idei küldetésekben eddig csak Falcon 9-esek vettek részt, de a cég a közeli jövőben szeretné élesben tesztelni a Falcon Heavy nevű rakétát is, ami komolyabb rakományok űrbe juttatására is képes lehet. (The Verge via Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.