Magányos emberek 450 ezer forintért az életük végéig kaphatják a piát egy kínai cégtől

külföld
2017 november 10., 09:50
comments 72

Megtalálhatta a magány ellenszerét egy kínai cég, ami egész életen át tartó alkoholellátmányt ajánl a fogyasztóknak, hogy melegen maradjanak a hosszú, magányos estéken.

A világ legnagyobb online kereskedelmi hálózatán, az Alibabán egy cég egy életre elég pajcsiut ígér  11 111 jüanért, azaz kb. 450 ezer forintért. A pajcsiu fehér likőrt jelent, és általában bornak vagy fehér bornak fordítják, pedig se nem bor, se nem fehér, kinézetre vodkaféle, színtelen, alkoholszagú, 40-60 százalék alkoholtartalmú párlat, amit jellemzően cirokból főznek, esetleg búzából, árpából, kölesből vagy valamiből, amit angolul Job's Tearsnek, Jób könnyeinek hívnak, és egy trópusi fűféle.

Az akciós ajánlat ára a 11. nap 11. napjára, a szinglinapra utal, amit minden évben a csak a magányos 1-es számból álló dátumon tartanak, és nagy leárazásokat ígérnek az egyedülállóknak.

A pajcsiu szerelemeseinek sietniük kell: csak az első 33 vásárló csípheti meg az ajánlatot, ők halálukig havi 12 üveg pajcsiut kapnak a pénzükért, és ha a vásárlástól számított 5 éven belül meghalnak, a korlátlan pajcsiuvedelés jogát átruházhatják másra.

Egyébként máskor is lehet örök életre elég pajcsiut venni, csak akkor 99 999 jüanba, kb. 4 millió forintba kerül az ital, amiből egy üveg 7900 forintot ér.

Egy kínai nő pajcsiut gyárt.
photo_camera Egy kínai nő pajcsiut gyárt. Fotó: Li lewei / Imaginechina

Egy baj van: ha a cég csődbe megy, a szerződés érvénytelenné válik. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.