Bojkottálják az ultrák a válogatott idei utolsó meccsét

Reggel 4 hírlevél
Amit 2021-ben tudni kell, minden reggel.

Közleményben jelentették be a magyar labdarúgó válogatott szervezett szurkolói, hogy bojkottálják az idei utolsó, Costa Rica elleni meccset. A Carpathian Brigades közleménye szerint "csoportunk nem lesz jelen a stadionban, nem lengenek a zászlók, nem szólnak a dalok".

A szurkolók a válogatott lélektelen játékával indokolták a döntésüket. "2017 a magyar futballtörténelem egyik legszégyenteljesebb, legmegalázóbb éve volt. Tudtuk, hogy nem lehet mindig megismételni az Eb-n látottakat, a tisztes vereségek után is büszkék voltunk a csapatra, közösen énekeltük a Himnuszt" - írták. Azért akadnak, akik másban - Gyurcsány! - látják a válogatott rossz játékának okát.

2017 nyarán, az oroszoktól elszenvedett 3:0-ás hazai vereség után a szurkolók még biztatták a csapatot. Az Andorra, a Feröer-szigetek és Luxemburg ellen látottaktól már kedvüket vesztették.Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

A magyar válogatott idén Andorrától és Luxemburgtól is vereséget szenvedett, a Feröer-szigetekkel pedig döntetlent játszott. Az előbbire, hogy egy csapat ugyanabban az évben kapjon ki Luxemburgtól és Andorrától is, még nem volt példa a futballtörténelemben. Összességében is a magyarral együtt négy csapat van csak, ami mindkét válogatottól kikapott már.

"Bízunk benne, hogy a csapat is átérzi majd a különbséget az eddigi hazai meccsek hangulatához képest" - írták a szurkolók.