Fegyveresek rabolták ki a Mercedes csapatát Sao Paulóban

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Fegyveresek rabolták ki a Mercedes F1-es csapatának munkatársait az interlagosi pálya közelében Sao Paulóban péntek éjjel. Lewis Hamilton, a csapat világbajnok sofőre szerint "lövések is eldördültek, valaki fejéhez pisztolyt is szorítottak".

"Ez van minden egyes évben. Az F1-nek és a csapatoknak is többet kéne tenniük, erre nincs mentség" - mondta. A csapat szóvivője szerint "értéktárgyakat elloptak, de a legfontosabb, hogy mindenki biztonságban és jól van".

A pályát Sao Paulóval összekötő út hírhedten veszélyes, most sem a Mercedes kisbusza volt az egyetlen, amit megtámadtak. A nemzetközi szövetség, a FIA tisztviselőit szállító autó ablakán is bekopogtak pisztollyal, de az golyóálló volt, így el tudtak menekülni. A FIA kocsija után egy williamses kocsi jött, azt is megközelítette egy fegyveres, de annak is sikerült elmenekülnie. (Via BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.