Fegyveresek rabolták ki a Mercedes csapatát Sao Paulóban

bűnügy
2017 november 11., 20:45
comments 80

Fegyveresek rabolták ki a Mercedes F1-es csapatának munkatársait az interlagosi pálya közelében Sao Paulóban péntek éjjel. Lewis Hamilton, a csapat világbajnok sofőre szerint "lövések is eldördültek, valaki fejéhez pisztolyt is szorítottak".

"Ez van minden egyes évben. Az F1-nek és a csapatoknak is többet kéne tenniük, erre nincs mentség" - mondta. A csapat szóvivője szerint "értéktárgyakat elloptak, de a legfontosabb, hogy mindenki biztonságban és jól van".

A pályát Sao Paulóval összekötő út hírhedten veszélyes, most sem a Mercedes kisbusza volt az egyetlen, amit megtámadtak. A nemzetközi szövetség, a FIA tisztviselőit szállító autó ablakán is bekopogtak pisztollyal, de az golyóálló volt, így el tudtak menekülni. A FIA kocsija után egy williamses kocsi jött, azt is megközelítette egy fegyveres, de annak is sikerült elmenekülnie. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.