Kipakolták a viaszhitlert az indonéziai múzeumból

A jogjakartai múzeum egyik látogatója szelfizik a viaszhitlerrel, háttérben Auschwitz bejáratával. A De ARCA Szoborművészeti Múzeum szerint mindez oktatási célokat szolgál.Fotó: HENRYANTO/AFP

Eltávolították az indonéziai De ARCA Szoborművészeti Múzeumból Adolf Hitler életnagyságú viaszszobrát. A szobor az auschwitzi haláltábor bejáratát ábrázoló poszter előterében állt, a látogatók pedig fényképezkedhettek vele. A netet el is lepték a Hitlerrel a haláltábor előtt vigyorgó emberek képei, aminek volt némi nemzetközi visszhangja.

A BBC tudósítása szerint a negatív visszajelzések ébresztették rá a múzeumot, hogy a viaszhitler talán nem volt annyira jó ötlet, megbánthat embereket. "Nem akartunk felháborodást okozni" - mondta a múzeum ügyvezetője, Jamie Misbah. A múzeum szerint oktatási célból állították ki a szobrot. (AFP via BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.