Putyin tagadja, hogy beavatkozott volna az amerikai választásokba

Az orosz elnököt sértik azok a feltételezések, melyek szerint beleavatkozott volna az amerikai elnökválasztásba - írja a BBC. Putyin ezt Donald Trumpnak mondta Vietnamban, ahol egyébként nem volt előre leszervezett hivatalos találkozójuk, de egy rövid megbeszélést tartottak.

"Akárhányszor is kérdezik.. azt mondta, egyáltalán nem avatkozott bele a választásunkba" - mondta az amerikai elnök. Putyin később ezeket a vádakat "abszurd"-nak minősítette. 

Csütörtökön az elnök még arról beszélt cseljabinszki munkásoknak, attól tart, "az Egyesült Államok problémákat akar teremteni az orosz elnökválasztáson".

"Válaszul az ő választásaikba való vélt beavatkozásunkra problémákat akarnak teremteni Oroszország elnökválasztásán" - mondta kamerák előtt az orosz vezető. Putyin és Trump az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) tagországainak csúcstalálkozóján vesznek részt Vietnamban.

Fotó: MIKHAIL KLIMENTYEV/AFP
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.