400 ezer dollárért ment el Bob Dylan 54 éves gitárja

zene
2017 november 12., 16:48
comments 32
photo_camera Bob Dylan Fotó: Christopher Polk/Getty Images

106 millió forintnak megfelelő dollárt fizetett egy személyazonosságát titkoló gyűjtő azért az 1963-ban készült  Martin D-28 akusztikus hangszerért, amit Dylan egy 1971-es New York-i koncerten pengetett, később pedig - 1975-ben és 1976-ban - a Rollin Thunder Revue turnéján is használt.

A dallasi Heritage Auctions közölte az árat, ami egész pontosan 396 ezer dollár. 

A gitárt 1977-ben 500 dollárért vette meg Dylantől Larry Cragg, aki aztán a zenész gitárjait javította. A gyűjtő most nem csak a hangszert, de az eredeti számlát is átveheti majd, bár valószínűleg a garanciája már lejárt. 

Messze nem ez egyébként a tavaly irodalmi Nobel-díjjal kitüntetett Dylan legtöbb pénzért elárverezett gitárja: négy éve egy gyűjtő 1 millió dollárt fizetett azért a Fender Stratocasterért, amin Dylan az 1965-ös Newporti Folkfesztiválon játszott. (Billboard / AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.