400 ezer dollárért ment el Bob Dylan 54 éves gitárja

Bob DylanFotó: Christopher Polk/Getty Images

106 millió forintnak megfelelő dollárt fizetett egy személyazonosságát titkoló gyűjtő azért az 1963-ban készült  Martin D-28 akusztikus hangszerért, amit Dylan egy 1971-es New York-i koncerten pengetett, később pedig - 1975-ben és 1976-ban - a Rollin Thunder Revue turnéján is használt.

A dallasi Heritage Auctions közölte az árat, ami egész pontosan 396 ezer dollár. 

A gitárt 1977-ben 500 dollárért vette meg Dylantől Larry Cragg, aki aztán a zenész gitárjait javította. A gyűjtő most nem csak a hangszert, de az eredeti számlát is átveheti majd, bár valószínűleg a garanciája már lejárt. 

Messze nem ez egyébként a tavaly irodalmi Nobel-díjjal kitüntetett Dylan legtöbb pénzért elárverezett gitárja: négy éve egy gyűjtő 1 millió dollárt fizetett azért a Fender Stratocasterért, amin Dylan az 1965-ös Newporti Folkfesztiválon játszott. (Billboard / AP)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.