400 ezer dollárért ment el Bob Dylan 54 éves gitárja

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel
Bob DylanFotó: Christopher Polk/Getty Images

106 millió forintnak megfelelő dollárt fizetett egy személyazonosságát titkoló gyűjtő azért az 1963-ban készült  Martin D-28 akusztikus hangszerért, amit Dylan egy 1971-es New York-i koncerten pengetett, később pedig - 1975-ben és 1976-ban - a Rollin Thunder Revue turnéján is használt.

A dallasi Heritage Auctions közölte az árat, ami egész pontosan 396 ezer dollár. 

A gitárt 1977-ben 500 dollárért vette meg Dylantől Larry Cragg, aki aztán a zenész gitárjait javította. A gyűjtő most nem csak a hangszert, de az eredeti számlát is átveheti majd, bár valószínűleg a garanciája már lejárt. 

Messze nem ez egyébként a tavaly irodalmi Nobel-díjjal kitüntetett Dylan legtöbb pénzért elárverezett gitárja: négy éve egy gyűjtő 1 millió dollárt fizetett azért a Fender Stratocasterért, amin Dylan az 1965-ös Newporti Folkfesztiválon játszott. (Billboard / AP)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.