„Nem volt egy úttörőtábor” – mondta a magyar túsz, akit elraboltak a nigériai kalózok

bűnügy
2017 november 12., 17:28
comments 169
Járőrőző nigériai katona a Niger folyó deltájában
photo_camera Járőrőző nigériai katona a Niger folyó deltájában Fotó: STEFAN HEUNIS/AFP

Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója vasárnap az M1-nek árult el részleteket annak a férfinek az állapotáról, akit három hete kalózok ejtettek túszul Nigériában egy német konténerhajó fedélzetén egy kisebb tűzpárbaj végén. Onne városa felé tartott a hajó, amikor megtámadták a fegyveresek. 

A hajó 18 fős legénységéből 6 embert ejtettek túszul: egy magyar, egy ukrán és négy Fülöp-szigeteki embert vittek magukkal. 

A hatvanas éveiben járó gépész szombaton érkezett vissza Budapestre. A TEK nemzetközi partnerekkel és a külügyminisztérium támogatásával dolgozott a magyar állampolgár hazatérésén. 

Hajdu vasárnap azt nyilatkozta, hogy a férfit nehéz körülmények között tartották fogságban, de mentálisan erős emberről van szó, aki jó egészségnek örvend, már családja körében van. A túszejtőket még keresik. 

A férfi a TEK vezetőjének azt mondta, nem bántották, "de nem volt egy úttörőtábor". Az elhárítás nem árult el részleteket arról, hogyan szabadították ki a férfit. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.