Törvénytelen felügyelőbizottság döntött a Népszabadság bezárásáról

media
2017 november 13., 13:27

A Fővárosi Törvényszék Cégbírósága egy TASZ által indított perben első fokon kimondta, hogy törvénytelenül működött a Mediaworks felügyelőbizottsága a Népszabadság megszüntetésének idején. A probléma az volt, hogy a cég nem engedte, hogy a munkavállalók üzemi tanácsa által e szerepre megválasztott Danó Anna újságíró részt vehessen a felügyelőbizottság ülésein. Annak ellenére sem, hogy az üzemi tanács ezt kifejezetten kérte tőlük. A bíróság most az állapította meg, hogy a testület így jogszerűtlenül működött.

Formailag végül ez a felügyelőbizottság határozott a lap megszüntetéséről, amit egyébként már egy korábbi munkaügyi bírósági döntés is törvénysértőnek mondott ki.

(via hvg.hu)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.