Az iráni volt az idei legpusztítóbb földrengés, 400 fölé nőtt az áldozatok száma

külföld
2017 november 14., 05:10

Fagypont közeli hőmérsékletben kellett a szabad ég alatt töltenie több ezer embernek a második éjszakáját is Iránban, az ország nyugati részét sújtó vasárnapi földrengés után.

A kormány számára komoly nehézségeket okoz, hogy a földrengés által legjobban sújtott Kermanshah tartomány hegyvidéki területeire eljuttassák a segélyszállítmányokat. Ebben a régióban több száz épület dőlt össze.

photo_camera Fotó: Fatemeh Bahrami/Anadolu Agency

A földrengésnek eddig 413 áldozata és több mint hétezer sérültje van. A 7,3 erősségű rengés az iraki és iráni határ közelében volt, és Irakban ezen a területen jóval kevesebben élnek, így ott a katasztrófának egyelőre csak kilenc áldozatáról tudnak. 

AZ iráni tévé beszámolója szerint sok túlélő töltötte a második éjszakát is vagy sátrakban, vagy pedig a szabad ég alatt. Akadnak olyanok is, akiknek nem dőlt össze ugyan az otthonuk, de az utórengések miatt nem mertek még visszaköltözni azokba. 

Egy helyi segélyszervezet szerint 70 ezer ember maradt fedél nélkül, az ENSZ pedig jelezte, hogy segítenek, ha Irán ezt igényelné. Hétfő este az iráni mentőalakulatok jelezték, az eltűntek után zajló kutatások lassan a végéhez érnek. 

A hatóságok szerint legalább 30 ezer ház sérült meg, két falu pedig teljesen lerombolódott. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.