Pilisvörösvár épített egy utat, de két telektulajdonos nem akar átadni 15 métert az önkormányzatnak, így két helyen is kerítés szakítja meg az aszfaltcsíkot

Fotó: RTL Híradó

Az RTL Híradó arról számolt be, hogy Pilisvörösváron az önkormányzat úgy kezdett bele a Báthory utca megépítésébe, hogy nem volt meg az összes papír a szükséges telkek átadásáról, és mivel két telektulajdonos sem akart átadni 15 métert a célra, így két helyen is kerítés szakítja meg az aszfaltcsíkot.

A tervezett 501 méter hosszú útból eddig 385 méter készült el, ezen a szakaszon minden tulajdonos visszaadta a telekrészt.

A csatorna úgy tudja, korábban csak úgy kaptak építési engedélyt, hogy aláírták, ha elkezdik építeni az utat, vissza kell adniuk a földterületet. Ez az egész 15 évig nem volt probléma, mert az önkormányzatnak nem volt pénze útépítésre, most viszont – majdnem – elkészült az út, úgyhogy az önkormányzat a két telektulajdonost beperli.

A polgármester a múlt héten arról írt, hogy az önkormányzat inkább most megépítette az utat az engedélyezett terveknek megfelelően ahol és ameddig lehet, és ideiglenesen forgalomba helyezteti a közbenső szakaszokat is, a maradék részeket pedig a két ingatlannal kapcsolatos jogi rendezés utánra hagyja.

Az egyik hézag az aszfaltúton, amit egyelőre a földön lehet megkerülni.Fotó: pilisvorosvar.hu

Az Index felvételén messziről is látszik az emberi ésszel nehezen felfogható, 45 millió forintos műremek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.