26 nigériai kamaszlány fulladt bele a Földközi-tengerbe

Összesen 23 nigériai kamaszlány testét emelte ki a Földközi-tengerből egy spanyol hajó, majd azokat az olasz Salerno kikötőjébe szállította. A 14 és 18 év közötti lányok azután fulladhattak meg, hogy felborult a két csónak, amivel Líbiából Olaszország felé tartottak. Rajtuk kívül legalább 100 ember tűnt el velük egyidőben, majdnem 400-at pedig ki kellett mentenie az európai hatóságoknak.

Embermentés az olasz partoknálFotó: Christian Marquardt/NurPhoto

Az Olaszország és Líbia közti megállapodás - amelynek lényege, hogy a líbiai milíciák pénzt kapnak a menekültek megállításáért, visszatartásáért - óta jelentősen csökkent az afrikai országból Európába tartó migráció, de így is sokan inkább az életveszélyes tengeri utat választják a de facto börtönök és a milíciák kínzásai helyett. Erről az egész őrületről itt írtunk alaposan. (Via Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.