A német köztévé riportja szerint Magyarország külföldi szélsőjobboldaliak búvóhelyévé vált

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A ZDF német köztévé külföldi szélsőjobboldali mozgalmakkal kapcsolatban foglalkozott Magyarországgal.

Az Auslandsjournal című külpolitikai magazinműsorban szerdán leadott, Búvóhely Magyarországon című riportban kiemelték: Orbán Viktor kormányfő vezetése alatt Magyarország „a világ minden tájáról érkező szélsőjobboldaliak csomópontja lett”. A különböző mozgalmak gyakran tartanak találkozókat és konferenciákat az országban, és vannak olyan szélsőjobboldaliak is, akik Magyarországra költöztek – hangzik el a műsorban.

A riportban szerepel Daniel Friberg is, akinek a magyarországi aktivistásáról a 444 is írt májusban.

A ZDF szerint a szélsőjobboldali színtér szereplői úgy érzik, a „legfelső szintről” kaptak jelzést arról, hogy „szívesen látják őket”, és Orbán Viktor ugyan rendre kijelenti, hogy fellép a szélsőjobb ellen, „vannak más üzenetek is” a miniszterelnöktől.

Felidézték Orbán februári évértékelő beszédének egy részletét, miszerint „az igazi menekülteket persze be fogjuk fogadni: németet, hollandot, franciát, olaszt, rémült politikusokat és újságírókat, hazájukat elhagyni kényszerülő keresztényeket, akik az otthon elvesztett Európájukat majd nálunk akarják megtalálni”. A ZDF szerint ez a kijelentés „egy meghívó, amit sok szélsőjobboldali elfogadott”. A riportban azt is mondják, Orbán „megtűri” Magyarországon a külföldi szélsőjobboldaliakat, akik ezért „hálásak” neki. (via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.