Capitulatus: NEM Mészáros Lőrinc nyert meg egy 30 milliárdos közbeszerzést!!!

Igazi XXI. századi magyar tragédiáról számolt be a Magyar Nemzet, ugyanis köhögött egyet a NER, mert:

Mészáros Lőrinc elindult az Országos Vízügyi Főigazgatóság 30 milliárd forint keretösszegű, 4 évre szóló megbízásának pályázatán, de nem ő lett befutó.

Az EU-s közbeszerzési értesítőből derült ki, hogy az „Országos Vízügyi Főigazgatóság által lebonyolítandó egyes vízgazdálkodási tárgyú projektek keretében tervezett építési beruházások megvalósítására” kerestek vállalkozást, és a 30 milliárd forintos keretből legalább 900 millió forintért rendelnek majd olyan munkálatokat, mint mederkotrás, vízépítési terméskő beépítése vagy ár- és belvízvédelmi töltés építése, de akár lőszer-mentesítési feladatokról is gondoskodnia kell a nyertesnek.

A Magyra Nemzet vette észre, hogy a nyílt eljárásban, amiben szokatlanul sok, 8 cég vagy konzorcium indult, négy lett a befutó:

  • a hajdúszoboszlói Aqua-General Kft.
  • a szolnoki Kötiviép'B Kft.
  • az osztrák hátterű Swietelsky Magyarország Kft.
  • a zalakarosi Szabadics Kft.

A Mészáros Lőrinc családi cégének, a Mészáros és Mészáros Kft.-nek és az üzlettársa, Szíjj László érdekeltségébe tartozó Duna Aszfalt Kft.-nek a Magyar Vakond Kft.-vel alkotott konzorciuma meglepetésre alulmaradt. (MNO)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.