Mikor megosztasz egy cikket a Facebookon, mindenki megnézheti majd, hogy ki az írást megjelentető újság tulajdonosa

TECH
2017 november 16., 10:40
comments 96

Hitelességi mutatókat vezet be az újságok számára a Facebook. A Verge cikke szerint a kiadók egy külön felültre tölthetik majd

  • a tulajdonosi struktúrára vonatkozó adatokat,
  • az impresszumot,
  • az etikai irányelveket,
  • a hibajavítási és helyreigazítási szabályzatot,
  • és a tény-ellenőrzési szabályokat.

Ezek aztán elérhetőek lesznek a megosztott cikkeken keresztül is, tehát akit érdekel, az közvetlenül a facebookos faláról meg tudja majd nézni, hogy tisztavilagtudat.info oldalnak ki a tulajdonosa, illetve látni fogja, ha hiányoznak ezek az adatok. A Facebook a kamuhírek és az oldalon terjedő hamis propaganda ellen akar küzdeni ezekkel az újításokkal.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.